Het Chinees patentbureau van hoofdstad Peking heeft bepaald dat Apple de verkoop van zijn iPhone 6 en 6 Plus moet staken. Volgens het patentbureau heeft de Amerikaanse fabrikant het ontwerp gebaseerd op de Baili 100C en schendt het daarmee de patenten van het bedrijf. Apple is in reactie hierop naar de rechter gestapt.

In het rapport dat het patentbureau uitbracht valt het volgende te lezen: ”Apple’s iPhone 6 en iPhone 6 Plus verschillen slechts een klein beetje van Baili’s 100C. De verschillen zijn zo klein, dat ze voor de de gemiddelde consument niet op zullen vallen. Om die reden valt deze zaak in de categorie patentrechtenbescherming.”

Als de uitspraak van het patentbureau gevolgd wordt, moet Apple in de verkoop van de iPhone 6 en 6 Plus in Peking staken. De uitspraak heeft geen direct gevolg voor andere regio’s in het land, maar zou wel grote gevolgen kunnen hebben. Het is ook niet bepaald de eerste tegenslag voor het bedrijf. Eerder bleek dat het in China geen patent kreeg op de iPhone-merknaam en werden de iBooks Store en iTunes Movie gesloten.

Deze specifieke zaak werd in mei ingezet, toen Baili een klacht indiende bij het patentbureau van Peking. Het bedrijf registreerde de patenten op zijn mobiel een half jaar voordat Apple dat deed. In een poging toch door te kunnen gaan met de verkoop van zijn iPhones, heeft Apple een rechtszaak aangespannen.

Lees meer