1 min

Volgens de roadmap van Intel kunnen de eerste Intel Kaby Lake-processoren in december worden verscheept, waarschijnlijk betekent dit dat ze dan in januari in de winkels liggen of met een beetje geluk vlak voor de kerst. In oktober kunnen de fabrikaten beschikken over de eerste Kaby Lake-samples.

Volgens de uitgelekte Intel desktoproadmap bereiken de Kaby Lake S-processoren in december de RTS-status, oftewel "ready to ship". Als eerste verschijnen dan de quadcore-modellen voor de desktop-computers. De dualcore-modellen bereiken deze status pas in het eerste kwartaal van 2017.

Waarschijnlijk presenteert Intel de nieuwe processoren tijdens de CES in Las Vegas, deze beurs vind begin januari plaats. Verwacht wordt dat Intel al eerder met de laptop-processoren komt uit de Kaby Lake-serie, deze worden verwacht tijdens de IFA in Berlijn, deze beurs wordt begin september georganiseerd. Daar zullen de U- en Y-serie waarschijnlijk hun opwachting maken voor de laptops tablets.

Met Kaby Lake kiest intel er voor het eerst voor om van zijn tick-tock strategie af te stappen. Kaby Lake zal net als Broadwell en Skylake op 14nm worden geproduceerd. Het verschil met de eerste series is dat er opnieuw kleine optimalisaties worden toegepast in de chips. De snelheidswinst van deze nieuwe serie zal waarschijnlijk dan ook niet enorm zijn.