Intel is begonnen met het verschepen van Kaby Lake-processoren naar zijn partners. Fabrikanten als Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo en vele andere kunnen op korte termijn de eerste Kaby Lake-processoren gaan assembleren in hun nieuwe systemen. Kaby Lake is de opvolger van Skylake en is de derde generatie 14nm-processoren.

Na Broadwell en Skylake komt Intel dus met een derde generatie 14nm-processoren en stapt het af van zijn tick-tock strategy. De Kaby Lake-processoren zijn opnieuw een verbetering ten opzichte van de eerdere modellen en leveren betekenisvolle prestatieverbeteringen, aldus de CEO van Intel, Brian Krzanich.

Met Kaby Lake is Intel dus alweer aangekomen bij de zevende generatie Intel Core-processoren. Hoewel Intel de levering aan partners is gestart is het nog onduidelijk wanneer we de eerste desktops en laptops in de winkel gaan zien met deze processoren. Wel ligt het voor de hand dat deze modellen nog dit jaar verschijnen.

Voor de back-to-school-periode is het waarschijnlijk nog te vroeg, maar tijdens de consumentenelectronicabeurs IFA in Berlijn gaan we waarschijnlijk flink wat Kaby Lake-systemen zien. Deze beurs start in de eerste week van september.

Op basis van eerder uitgelekte roadmaps heeft Intel waarschijnlijk alleen de mobiele chips verscheept die gebruikt kunnen worden in laptops en bepaalde tablets. De desktop-processoren zouden pas in december op de planning staan. Volgend jaar komt Intel met een nieuwe productieprocedé en wordt als het goed is de stap naar 10nm gemaakt.