1 min

Microsoft heeft aan VentureBeat laten weten dat het een foutje heeft gemaakt bij de instellingen van de update naar Windows 10, het bedrijf had per ongeluk de update gemarkeerd als een verplichte en gedwongen update in plaats van een vrijwillige update. Zo kon het gebeuren dat gebruikers schermen te zien kregen waarin zij werden gedwongen te upgraden naar Windows 10, of ze dat nu wilde of niet. Het foutje is gecorrigeerd.

Gisteren schreven we op Techzine al over de ervaring van gebruikers, waarbij ze werden gedwongen te upgraden naar Windows 10. Microsoft heeft de fout inmiddels dus al gecorrigeerd en mensen moeten Windows 10 ten allen tijden weer zien als een optionele update. Dat betekent dat gebruikers weer de vrijheid hebben om de update te negeren en gewoon actief te blijven op Windows 7 of Windows 8. Mocht je een van de mensen zijn die is geüpgraded naar Windows 10 terwijl dat niet de bedoeling was, dan heb je één maand de tijd om via de Herstelopties terug te gaan naar Windows 7 of Windows 8, afhankelijk waar je vandaan bent gemigreerd.

Mensen die twijfelen over de upgrade naar Windows 10 moeten er rekening mee houden dat ze nu gratis kunnen upgraden naar Windows 10. Als je systemen hebt die niet voor 1 juli 2016 zijn geüpgraded en je wilt dat later alsnog doen dan zullen hier kosten aan verbonden zijn. Iedereen die naar Windows 10 is geüpgraded kan dit besturingssysteem gratis blijven gebruiken.