1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De Chinese fabrikant Huawei heeft een blunder gemaakt met de verspreiding van een foto die door de Huawei P9 geschoten zou zijn. De foto blijkt gemaakt met Canon-hardware ter waarde van bijna 5.000 euro.

Huawei heeft geprobeerd om camera van de Huawei P9 een stuk florissanter neer te zetten dan werkelijk het geval is. De fabrikant plaatste bovenstaande foto op sociale media, met de vermelding dat de Huawei P9 dankzij de dubbele Leica-camera’s prachtige foto’s zoals deze kan maken bij weinig licht.

Er wordt niet expliciet aangegeven dat de foto met de Huawei P9 geschoten is, maar die indruk wordt natuurlijk wel gewekt. Uit de EXIF-data die Google Plus bij foto’s toont blijkt het echter te gaan om een setup van Canon-hardware die duizenden euro’s kost.

Nadat Android Police deze ontdekking wereldkundig maakte, heeft Huawei de foto offline gehaald en een statement de deur uitgedaan: "Onlangs werd duidelijk dat een foto die we geplaatst hebben niet met de Huawei P9 is geschoten. De foto is professioneel genomen terwijl de een campagne voor de Huawei P9 aan het opnemen waren en was bedoeld om onze community te inspireren."

Verder geeft Huawei aan dat duidelijker had moeten zijn dat de foto niet met de P9 geschoten was en dat het nooit de bedoeling was om mensen te misleiden. Het Chinese bedrijf biedt zijn excuses aan en heeft de foto aldus verwijderd.