Middels een update voor de OnePlus 3 worden verscheidene aspecten van het toestel verbeterd. De belangrijkste aanpassingen worden gedaan aan het scherm en het geheugenbeheer.

De OnePlus 3 is net als zijn voorgangers een toestel met de nieuwste tophardware, tegen een aantrekkelijke prijs. Hoewel OnePlus veel dingen goed heeft gedaan kreeg de OnePlus 3 na zijn lancering vanuit verschillende kanten ook kritiek te verduren. Veel recensenten konden bijvoorbeeld geen vrede hebben met de calibratie van de kleuren van het scherm, ook waren er zorgen over het management van het werkgeheugen van maar liefst 6GB.

Middels een update pakt OnePlus deze punten van kritiek aan. Door de OnePlus 3 te updaten naar OxygenOS 3.2.0 wordt de calibratie van het scherm aangepakt en het beheer van het werkgeheugen wordt verbeterd. Naar verwachting is de update binnen 48 uur beschikbaar voor alle eigenaars.

Naast de aanpak van de punten van kritiek voert OnePlus ook verbeteringen door in onder andere de prestaties van de GPS-module, de kwaliteit van audioweergave en de prestaties en functionaliteit van de camera.