Als je bij Just Eat een bestelling plaatst, is het in de toekomst mogelijk dat je eten bezorgd zal worden door een robot. Het bedrijf is een samenwerking aangegaan met Starship Technologies, een fabrikant van robots uit Estland. Vooralsnog begint het bedrijf met tests in het centrum van Londen.

Middels de autonome robots zou Just Eat in staat moeten zijn om bestellingen binnen 30 minuten op de plaats van bestemming te hebben. De robots beschikken over een laadruimte welke enkel geopend kan worden met behulp van een code die wordt verstuurd naar degene die de bestelling heeft geplaatst. Wanneer de robot in de buurt van de plaats van bestemming komt zal de besteller een berichtje ontvangen, zo ook wanneer de robot werkelijk aan de deur staat.

Just Eat heeft in eerste instantie zes robots besteld bij Starship Technologies. Deze robots zullen in Londen ingezet worden, onder het toeziend oog van Starship Technologies. Als het bezorgproces goed verloopt, zal Just Eat uiteraard op meer locaties gebruik gaan maken van de robots. Het is overigens niet de bedoeling dat de robots de bezorgers volledig vervangen, maar zullen aanvullen. Dankzij de robots zouden de bezorgkosten van de dienst omlaag kunnen.

Het is overigens niet voor het eerst dat de robots van Starship Technologies worden ingezet voor dergelijke klusjes, ook kleinere bezorgpartijen als Hermes en Pronto zijn al een samenwerking aangegeven. Just Eat is met 14 miljoen actieve gebruikers echter de eerste grote partij.