Uit blauwdrukken waarop de iPhone 7 vergeleken wordt met de iPhone 6s blijkt dat Apple’s nieuwe smartphone korter, smaller en dikker wordt dan zijn voorganger. De iPhone 7 krijgt volgens de tekeningen dezelfde schermgrootte als zijn voorganger.

De tekeningen zijn afkomstig van een fabrikant van accessoires en daarmee zouden ze geloofwaardig kunnen zijn. De tekeningen gingen echter gepaard met een foto van een iPhone 7 welke nep lijkt te zijn. Hoe dan ook, aan de hand van de tekeningen zouden we kunnen concluderen dat de iPhone 7 iets dikker wordt: 7,15 millimeter in plaats van 7,1 millimeter.

Hoewel het toestel dus een fractie dikker zou worden, gaat er in de lengte en breedte juist wat van af. De iPhone 6s is 67,1 millimeter breed en 138,3 millimeter hoog, bij de iPhone 7 zijn de afmetingen respectievelijk 67,06 en 138,29 millimeter. Het gaat in alle gevallen dus om zeer minieme verschillen. De omvang van de iPhone 7 zou met deze afmetingen met ongeveer 0,65 procent toenemen.

Een opmerkelijke bevinding uit de blauwdrukken is dat de cameralens aanzienlijk groter lijkt te worden. De lens zal wel nog steeds uit de behuizing steken, een eigenschap die Apple met de iPhone 6 introduceerde. Ook is al vaker gemeld dat de audio-aansluiting met de iPhone 7 zal verdwijnen, de tekeningen wijzen hier ook op.