1 min

Nog maar een paar weken en dan wordt de nieuwe iPhone gepresenteerd. Volgens de doorgaans zeer betrouwbare Evan Blass zal Apple in de week van 12 september de opvolger van de iPhone 6S presenteren. Welke precies zegt hij niet, in zijn Twitter-bericht schrijft Blass over de "iPhone 2016".

Volgens de laatste geruchten wordt de opvolger van de iPhone 6S iets korter, smaller en dikker dan de voorganger. Het ontwerp zou voornamelijk lijken op dat van de 6S, de echte veranderingen zou Apple bewaren voor 2017, als de iPhone precies 10 jaar oud is.

Verwacht wordt verder dat het instapmodel van de iPhone 7 in totaal 32GB opslagruimte meekrijgt. Het toestel zou een grotere camera krijgen dan zijn voorgangers en een sterk verbeterde batterij. Die zou een capaciteit van 1960 mAh krijgen, een verhoging van bijna 15 procent ten opzichte van het laatste model van de smartphone.

De laatste tijd zijn er ook veel wilde geruchten geweest over de iPhone 8. Zo zou dat toestel een voorkant krijgen die enkel uit het scherm bestaat en zou Apple de vingerafdrukscanner, die het nu in de thuisknop integreert, in het scherm zelf willen plaatsen. Naar verwachting wordt dat toestel in september 2017 gepresenteerd. Eerst is het echter de beurt aan de iPhone 7, die dus in week 37 onthuld wordt.