2min

Microsoft heeft opnieuw een nieuwe Windows 10 Insider Preview uitgerold op de fast ring van het Insider-programma. De grote vraag is nu welke Windows 10 build gelijk is aan de Anniversary Update, of zoals Microsoft het vroeger noemde, RTM (ready to manufacture).

De afgelopen weken zijn er verschillende Windows 10 builds beschikbaar gekomen, zowel voor desktops en tablets als voor smartphones. Telkens keerde weer de vraag terug of dit nu de RTM-versie is, de versie die begin augustus zal worden uitgerold als de zogenaamde Windows 10 Anniversary Update.

Microsoft zelf zal de versie niet gaan aanwijzen en de term RTM zullen we ook niet voorbij horen komen. Volgens bronnen rond de techgigant moet deze week de definitieve versie van Windows 10 voor de Anniversary Update een feit zijn. Of dat dan de versie is die de afgelopen 24 uur beschikbaar is gekomen is niet duidelijk. Wel hebben we begrepen dat er wat problemen zijn met deze Windows 10-versie voor Surface Pro 4-bezitters en zij krijgen deze week nog een firmware-update om die problemen op te lossen.

De build die nu is verspreid heeft nummer 14393 gekregen en is beschikbaar voor alle apparaten, zowel desktops, tablets als smartphones. We zien echter geen grotere betekenis achter deze cijfers. In deze nieuwe build zijn ook geen nieuwe features opgenomen maar alleen bugfixes.

Wellicht dat er in de loop van de week meer duidelijkheid komt over de Windows 10 Anniversary Update, we gaan er vanuit dat Microsoft ook fabrikanten op de hoogte zal stellen zodat ze al hun systemen kunnen testen. Mogelijk lekt er dan ook meer informatie uit.