2min Devices

‘Nieuwe Apple Watch wordt dunner’

De tweede generatie van de Apple Watch lijkt een nieuw type glas te krijgen. DigiTimes meldt op basis van bronnen binnen Apple-leverancier TPK Holding dat men een speciaal glastype gaat gebruiken. Apple zou ervoor hebben gekozen de One Glass Solution (OGS) te introduceren in het nieuwe horloge.

Door de OGS-techniek hoeft er maar één laag glas op de smartwatch geplaatst te worden. Op dit moment gebruikt Apple er nog twee, waardoor het horloge wat dikker uitvalt dan nodig is. De OGS-techniek maakt het horloge wat dunner en lichter. Ook wordt het mogelijk om technische verbeteringen door te voeren zonder extra ruimte nodig te hebben.

Het zijn ook vooral technische verbeteringen die analisten verwachten voor de Apple Watch. De fabrikant zou het uiterlijk vooral hetzelfde houden. In plaats daarvan moet het nieuwe horloge iets sneller worden, een betere batterij krijgen en een hogere resolutie.

Tegelijk meldt TPK Holding dat de productie niet zo eenvoudig is als verwacht. De verandering in productiemethode heeft tot problemen geleid, waarbij de productieresultaten lager uitvallen dan gehoopt. Daardoor zou de lancering van de Apple Watch mogelijk vertraging oplopen, al is dat verre van zeker.

Volgens sommige geruchten wordt de Apple Watch 2 namelijk gewoon in de herfst gelanceerd. Het apparaat zou tegelijk met de iPhone 7 en iPhone 7 Plus geïntroduceerd worden en in september al in de verkoop gaan.

Het is nog de vraag of kleine interne veranderingen genoeg zijn om de consument ervan te overtuigen de smartwatch te kopen. Recent bleek nog uit cijfers van marktonderzoeker IDC dat Apple nog maar 1,6 miljoen exemplaren verkocht had afgelopen kwartaal, een daling van 55 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Bron:Digitimes