2min

De apps van Google Maps hebben een update gekregen van Google. Het is nu mogelijk om via de Android en iOS-app taxi’s te bestellen. Verschillende taxidiensten uit verschillende landen zijn geïntegreerd in de app, zodat je snel een taxi kan bestellen. Verder is er een WiFi-only-modus geïntroduceerd die alleen verbinding maakt bij een WiFi-verbinding en tot slot kunnen kaarten nu offline worden opgeslagen op de SD-kaart.

Google heeft zijn Google Maps-apps bijgewerkt met enkele nieuwe handige features. Uber heeft de taximarkt weten te veroveren en is nu ook geïntegreerd in Google Maps. Uber heeft daarnaast in veel landen concurrentie gekregen van andere taxidiensten en een aantal van die lokale partijen zijn ook geïntegreerd in de app.

Hierdoor kan je nu in diverse grote steden in de Verenigde Staten, Europa en Azië een taxi bestellen vanuit de Google Maps-app. In Nederland en België heeft Google nog geen deal gesloten met een taxibedrijf, hier moeten we nog even wachten op die feature.

Een feature die wel overal werkt is de WiFI-only-feature, deze beperkt Google Maps in de mogelijkheid om verbinding te maken met de Google-servers om informatie en kaarten op te halen. Als de WiFi-only-functie is ingeschakeld maakt de app alleen verbinding als er een WiFI-verbinding is, niet via de mobiele 3G- of 4G-verbinding.

Tot slot heeft Google aan de Android-app de optie toegevoegd om kaarten lokaal op te slaan op een SD-kaart. Hierdoor hoef je het intern geheugen niet te belasten en kunnen de kaarten gewoon van de SD-kaarten worden gelezen indien dat nodig is. Zeker voor mensen met wat minder opslagcapaciteit is dat een prettige aanvulling in de app.