Producent Corning heeft tijdens de CES-beurs aangekondigd dat het nu in staat is om gebogen Gorilla Glass te produceren. Het glas kan tot 80 graden gebogen worden. Corning’s Taiwanese productiepartners zijn klaar om het glas in productie te nemen, waarmee de grote intrede van flexibele of gebogen schermen voor onder andere smartphones een stap dichterbij komt.

Corning toonde een klein jaar geleden voor het eerst een gebogen een schermbeveiliging met de naam Willow Glass. Deze variant is goed buigbaar, maar lang niet zo krasvast als Gorilla Glass, waardoor voor een andere naam is gekozen. Destijds meldde Corning te verwachten dat flexibel glas nog drie jaar op zich zou laten wachten. Dat blijkt nu niet het geval te zijn.

De productie van Gorilla Glass 3D moet binnenkort van start gaan, waardoor ook de eerste smartphones, tablets, smartwatches en andere apparaten met gebogen scherm en Corning-schermbeveiliging ongetwijfeld nog dit jaar op de markt komen.

De eerste gebogen smartphones zijn overigens al op de markt. LG heeft de G Flex gepresenteerd, waarbij het scherm over de lange zijde is gebogen. Samsung heeft de Galaxy Round in het assortiment, bij die telefoon is de constructie juist over de korte zijde gebogen. Beide smartphones worden op kleine schaal geproduceerd en voor zover bekend niet in de Benelux uitgebracht.