Modulaire apparaten krijgen steeds meer de nadruk en HP brengt de technologie nu naar de desktop. Het heeft een nieuwe computer ontwikkeld die het de Elite Slice noemt. Het gaat om een vrij klein doosje waar allerhande modules aan gekoppeld kunnen worden.

De desktop-pc is niets meer dan een kleine prisma van ongeveer 16 centimeter breed en 3,5 centimeter hoog. Het betreft dan enkel de basisunit, maar er kunnen uiteraard meer niveaus aan toegevoegd worden, waarmee het een dikker apparaat wordt. Op moment van lancering heeft HP drie modules ontwikkeld:

  • Een audiomodule van Bang & Olufsen die eigenlijk niets meer dan een microfoon en speakerset behelst.
  • Een discdrive, die Cd’s en Dvd’s af kan spelen.
  • Een VESA-plaat, voor als je de Elite Slice ergens aan vast wil zetten.

Later dit jaar moeten er ook andere modules uitgebracht worden, waaronder een speciale oplaadcover waar mobiele telefoons draadloos mee opgeladen kunnen worden.

Consumenten hebben verder op dit moment de keuze uit meerdere processoren, waaronder een Intel Core i7. Ook zijn er verschillende opties voor de harde schijf, waaronder een SSD, verder is er de optie voor maximaal 32GB aan werkgeheugen. Andere eigenschappen zijn onder meer een USB 3.1 Type-C ingang, twee USB 3.1 Type A-ingangen, een ethernetingang, een beeldschermingang en een HDMI-ingang.

De verkoop van de Elite Slice moet deze maand nog van start gaan. Het toestel kost in de Verenigde Staten 699 dollar, zonder extra’s. Die worden voor prijzen tussen de 35 en 110 dollar verkocht.