2min

LG heeft bekendgemaakt dat het zijn nieuwe vlaggenschip, de LG V20, niet op de IFA in Berlijn zal presenteren, maar op 6 september in San Francisco. Daarover was wat verwarring ontstaan toen LG bekendmaakte de LG V20 begin september te introduceren.

Doordat LG eerder begin september noemde als moment om de LG V20 te presenteren, werd algemeen aangenomen dat dit op de IFA in Berlijn zou zijn, De grootste consumenten elektronicabeurs in Europa. Niets is echter minder waar, LG kiest voor een eigen evenement op 6 september in San Francisco.

De LG V20 is waarschijnlijk ook het eerste toestel dat voorzien gaat worden van Android 7.0 Nougat, combineer dat met een lancering in San Francisco en de kans is enorm groot dat Google een grote stempel gaat drukken tijdens deze presentatie. Het is uiteindelijk in de achtertuin van Google waar de presentatie plaats gaat vinden.

LG zal met de V20 waarschijnlijk een andere weg bewandelen dan met de LG G5 (review), het huidige vlaggenschip. LG koos ervoor dat toestel modulair te maken door de mogelijkheid te bieden er modules onder te klikken. Het idee was zeker niet slechts, maar tot op heden lopen gebruikers er niet warm voor en vallen de verkopen tegen.

De LG V10 van vorig jaar, wat we moeten zien als de voorloper van de V20, beschikte over een klein extra scherm aan de bovenzijde voor notificaties. Verder was er een extra selfiecamera geplaatst en ondersteuning voor DAC voor hoogwaardige geluidskwaliteit. Bij de V20 gaat LG waarschijnlijk op die tour verder. Op 6 september zal duidelijk worden waar de focus precies op ligt.