1 min

Samsung zou inmiddels druk bezig zijn met de ontwikkeling van een nieuwe SSD-serie, namelijk de 960 Evo-serie. Deze moeten later dit jaar op de markt komen en zullen beschikken over de laatste technologieën, waaronder een nieuwe Polaris-controller.

De Samsung 960 EVO SSD’s zullen net als de vorige Evo-series gericht zijn op de consumentenmarkt. Volgens Techpowerup zullen de SSD’s qua prestaties niet onder doen voor de 950 Pro-serie, waardoor de kans groot is dat er ook een nieuwe Pro-serie op komst is.

De SSD’s zouden zijn voorzien van een nieuwe Polaris-controller en 48-laags VNAND-flashgeheugen. Samsung zal deze SSD’s niet uitbrengen in een 2,5 inch form-factor, maar alleen als M.2-module en PCI-E-insteekkaart. De SSD’s verbinden op die manier via een PCI-Express 3.0 4x-interface met het systeem en kunnen zo hoge snelheden halen. Die zouden naar verluidt liggen rond de 3000 MB/s voor lezen en 1150MB/s voor schrijven.

In welke opslagcapaciteiten de SSD’s beschikbaar komen is nog niet duidelijk, we verwachten in elk geval een 256GB, 512GB en 1024GB versie. Later deze maand organiseert Samsung weer een SSD-summit en wordt er ongetwijfeld meer bekendgemaakt.