Waar de Samsung Galaxy Note 7 het probleem van exploderende batterijen heeft, kampt nog een ander vlaggenschipmodel van een belangrijke smartphonefabrikant met problemen. Sommige gebruikers van Apples iPhone 7 en de iPhone 7 Plus melden dat het toestel tijdens zwaar gebruik begint te sissen.

De toestellen blijven wel gewoon werken, maar maken dus vreemde geluiden. Waar ze precies vandaan komen is niet bekend, maar sommige kenners gaan uit van elektromagnetische effecten of problemen met de speakers. Anderen stellen dat het ligt aan de nieuwe A10 Fusion-processor waar het toestel gebruik van maakt. Het zou kunnen dat die als hij zwaar belast wordt, nou eenmaal geluiden maakt. Dat klinkt ons wat onlogisch op de redactie, een probleem met een speaker ligt meer voor de hand.

Apple zelf neemt geen risico met de nieuwe iPhone en voorziet gebruikers die zich met dit probleem bij de Apple Store meldden vooralsnog van een nieuw exemplaar. Het bedrijf lijkt daarmee de toestellen te willen verzamelen om de oorzaak te achterhalen en mogelijk met een oplossing te komen. Officieel heeft het bedrijf nog niet gereageerd om het het nieuws dat de iPhone een sissend geluid maakt.

Het is verder niet bekend hoeveel mensen in bezit zijn van een iPhone 7 die dit probleem heeft. Het komt enkel voor bij zware belasting en lang niet bij alle iPhones. Het kan dus goed zijn dat slechts een zeer klein deel van de geleverde toestellen het probleem heeft.

Het past in elk geval wel binnen een langere reeks aan problemen bij belangrijke nieuwe smartphones. Zo had HTC met zijn M8 vlaggenschipmodel vorig jaar last van loszittende knoppen, konden iPhones vorig jaar makkelijk verbogen worden en kampt Samsung op dit moment met defecte accu’s.