1 min

Er is al enige tijd onduidelijkheid over Microsoft’s smartphonedivisie, zo was er onder meer het gerucht dat Microsoft zou gaan stoppen met zijn smartphones. Het marktaandeel van de Windows Phones is immers zo klein, dat het bijna geen zoden aan de dijk zet. Maar een belangrijk voordeel is de grote integratie tussen de smartphones met Windows erop en andere apparaten. Tijdens een sessie waarin Microsoft inging op zijn mobiele ecosysteem, onthulde het gecommitteerd te blijven aan Windows-smartphones.

De website Winbeta mocht aanwezig zijn bij deze sessie en meldt dat Microsoft zich meer wil toeleggen op mobiele ervaringen binnen Windows. De bedoeling is om nieuwe apparaten te ontwikkelen, die beter passen binnen het aanbod van Microsoft. Het recente bericht dat Microsoft zou gaan stoppen met zijn Lumia-telefoons lijkt dan ook niet te kloppen.

Afgelopen jaar bracht Microsoft slechts twee smartphones uit: de Lumia 950 en 950 XL. Het waren prima toestellen, maar verre van genoeg voor het bedrijf om de concurrentie aan te kunnen gaan met Android en iOS. Smartphones met die besturingssystemen hebben meer dan 90 procent van de markt in handen.

Ondertussen is er nog het gerucht dat Microsoft werkt aan een Surface Phone, die meer moet passen bij de tablets die het bedrijf maakt. Die doen het nog altijd erg goed en zijn vooral gericht op de zakelijke markt. In de loop van 2017 zou Microsoft de telefoon mogelijk presenteren.