1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Apple zou werken aan drie nieuwe versies van zijn iPad Pro. Twee daarvan zouden uitgebracht moeten worden met een nieuwe schermgrootte. Verder zou Apple een nieuwe versie van zijn iPad mini uit gaan brengen onder de Pro-productlijn.

Als we The Verge mogen geloven, dat zich baseert op de Japanse weblog Macotakara, komen er de volgende drie nieuwe apparaten uit:

  • Er komt volgens het gerucht een nieuwe 10,1 inch iPad Pro, met een 12 megapixel camera en verbeterde True Tone flash.
  • Ook zou er een 12,9 inch iPad Pro komen, eveneens voorzien van een 12 megapixel camera en de vernieuwde True Tone flash.
  • En er zou een 7,9 inch iPad mini uitkomen onder de Pro-tagline, met vier speakers en een smart connector, precies zoals de huidige iPad Pro’s dat hebben.

Opmerkelijk genoeg zouden de drie modellen wel een hoofdtelefooningang hebben, waar Apple die juist uit zijn iPhone-lineup besloot te halen ten faveure van draadloze technologie. De geruchten passen niet geheel bij een eerder verhaal van de betrouwbare Apple-analyst Ming-Chi Kuo van KGI Securities. Hij vertelde in augustus dat Apple in 2017 met drie iPads zou komen, waaronder een 12,9 inch iPad Pro 2, een 10,5 inch iPad Pro en een 9,7 inch iPad.

De vraag is, of Apple met enkel nieuwe schermformaten het tij op de tabletmarkt weet te keren. Bij lancering waren tablets erg populair en werden ze veel verkocht, maar gezien de levensduur van de apparaten en toch redelijk geringe mogelijkheden, worden ze de laatste tijd een stuk minder verkocht.