3min

Tags in dit artikel

, ,

Afgelopen dinsdag presenteerde Synology hun nieuwe, officiële toekomstplannen tijdens het Synology 2017 evenement in de Utrechtse Jaarbeurshallen. Naast een aangepaste strategie kondigde het bedrijf ook een reeks nieuwe producten en diensten aan.

Synology is al jaren marktleider op het gebied van thuis/privé NAS-opslag door een overweldigend aanbod aan functionaliteit en opties. In het zakelijke segment gaat het echter minder goed. Daarom wordt dezelfde aanpak gebruikt om meer marktaandeel te winnen op de zakelijke markt.

Een mooi, praktisch voorbeeld hiervan is de toevoeging van nog meer ingebouwde kantoor- en samenwerkingssoftware in de Synology DiskStation Manager (DSM) software. Naast een ingebouwde spreadsheet zit hier nu ook een uitgebreide tekstverwerker, agenda, mail en zelfs chatfuctie in. Voor bedrijven die databescherming hoog op de agenda hebben staan, is er goed nieuws want de chatfunctie ondersteunt zelfs versleuteling.

Omdat pure overdracht van data toch wel de core-business is van Synology, heeft het bedrijf geld gestoken in een verbeterde techniek. Met Presto, het nieuwe Synology file-transfer protocol, claimen ze een aanzienlijk snelheidstoename van rond de 300%. Daarnaast is de ingebouwde zoekmachine flink verbeterd en kan de Synology NAS nu ook worden ingezet als Active Directory server. Overigens zijn beta versies van de nieuwe Synology functionaliteit en tools hier te vinden.

FlashStation FS3017

fs3017Naast nieuwe software en functionaliteit, kondigde Synology in Utrechts tevens een compleet nieuw product aan in de vorm van de FlashStation FS3017. Deze all-Flash fileserver biedt ruimte aan 24x 2,5-inch SSD-opslag en is gebaseerd op twee Intel Xeon E5-2620 6-core CPU’s. Daarnaast heeft het apparaat twee 10-gigabit aansluitingen aan boord en is hij in de toekomst nog verder uit te breiden middels de twee vrije PCI-E sloten.

RackStation RS4017xs+

rs4017Bovendien komt Synology met haar eerste 3U NAS, de RackStation RS4017xs+ high-end enterprise server. Dit model, dat overigens draait op een 8-core XEON CPU, biedt ruimte aan 16 losse 3,5-inch schijven. Net als bij de nieuwe FlashStation is het werkgeheugen later alsnog uit te breiden naar max 512GB RAM voor betere prestaties en zijn er twee 10-gigabit netwerkpoorten beschikbaar.

RT2600ac router

rt2600ac_4x4-mu-mimo-support-allows-multiple-devices-to-stream-simultaneously

Los van de nieuwe opslagproducten, kondigde Synology ook een nieuwe router aan. De RT2600ac is speciaal gericht op kantoren van gemiddelde grootte en biedt daarvoor ondersteuning voor het nieuwe 2600 Mbit/s protocol. Tevens beschikt de RT2600ac over MU-MIMO technologie die meerdere onderlinge draadloze connecties mogelijk moet maken voor betere draadloze communicatie.

Ook de processor is in deze tweede generatie Synology routers gemoderniseerd naar een 1,7 GHz dual-core model. Met name de VPN server is qua functionaliteit verbeterd met uitgebreidere management mogelijkheden evenals SSTP en SSL VPN ondersteuning. De exacte datum van beschikbaarheid, evenals de prijs, worden binnenkort bekend gemaakt. Naar verwachting ligt deze RT2600ac router rond Kerst in de schappen.

Cloud2

Naast een aantal fysieke producten, gaat Synology ook voor eigen cloudleverancier spelen. Binnenkort zou een scherp geprijsde cloud-dienst het levenslicht moeten gaan zien die werkt met Synology-eigen technologie. Volgens het bedrijf zelf, om nog beter gegevens te kunnen gaan beschermen en herstellen. Met Synology Cloud 2 transformeert het bedrijf van een pure privé-cloud aanbieder naar een meer hybride cloud-oplossing.

intro_01_2x

Office & samenwerken

Als onderdeel van de nieuwe strategie is ook Synology Office gepresenteerd. Deze vernieuwde versie van de Office suite omvat nu ook een tekstverwerker, naast een spreadsheetprogramma. Met Synology Office kun je probleemloos Microsoft Word en Excel documenten aan. Elke verandering in een document wordt automatisch en, op de achtergrond, gesynchroniseerd met de NAS.

intro_01_2x-2Synology Office maakt het tevens mogelijk om met meerdere mensen tegelijkertijd aan een document te werken. Bovendien biedt Synology een nieuwe, ingebouwde chat app aan om de communicatie tussen gebruikers onderling te verbeteren, evenals een agenda functie. Ook de reeds aanwezig e-mailoplossing (Mail Plus) is flink verbeterd. Dankzij de uitgebreide integratie van al deze apps zouden gebruikers veilig, snel en eenvoudig moeten kunnen samenwerken.