2min Devices

LG introduceert 4K en 5K-monitoren voor Mac-computers

LG introduceert 4K en 5K-monitoren voor Mac-computers

Op de website van Apple zijn twee nieuwe monitoren verschenen van LG. Daarmee lijkt er definitief geen opvolger te komen van de Apple Thunderbolt Display maar laat Apple gewoon LG twee schermen zelf maken en verkopen via de Apple Store. De twee schermen zijn verschillend van formaat en schermresolutie.

LG verkoopt nu twee schermen via de Apple Store die beide voorzien zijn van een USB Type-C aansluiting met Thunderbolt . Hierdoor kan een Mac-computer zijn beeld weergeven op de monitor en tegelijk worden opgeladen. Het kleinste scherm is het 4K-monitor deze is 21,5inch en beschikt over een schermresolutie van 4096×2304 pixels. Het grote scherm is 27 inch en beschikt over een 5K-resolutie van 5120×28880 pixels.

Beide monitoren kunnen een aangesloten MacBook en MacBook Pro opladen, het 4K-scherm kan tot 60 Watt opladen en de 5K-monitor tot 85 Watt. Overigens werken niet alle Mac-computers samen met het 5K-model, die monitor werkt alleen met de allernieuwste MacBook en MacBook Pro. Hierdoor zal Apple waarschijnlijk ook niet veel 5K-schermen gaan verkopen de eerst komende tijd.

Mocht je overwegen om een dergelijk scherm aan te schaffen, het 4K-scherm gaat 749 euro kosten en het 5K-scherm 1399 euro. LG heeft de schermen de naam LG UltraFine 4K en 5K meegegeven. Voor het prijskaartje van 1399 euro kan je overigens ook gaan voor de LG 38UC99 die recent op Techzine is gereviewed.