Samsung overweegt om op grote schaal accu’s te gaan gebruiken van “aartsvijand” LG, Samsung heeft voor zijn smartphones die het komend jaar wil uitbrengen een groot aantal accu’s nodig en het aantal partijen in de markt die dat kunnen leveren zijn beperkt. Daarom is het nu in gesprek met LG. 

Sommige van onze lezers zal het wellicht ontgaan zijn, maar zowel LG als Samsung zijn Zuid-Koreaanse merken en de meeste Koreanen kiezen een van de twee merken voor het leven. Het is of LG of Samsung, wellicht dat dat met de jongere generaties minder gaat worden, maar grotere concurrentie dan tussen LG en Samsung kent men niet in Zuid-Korea.

Het is daarom ook een hele grote stap als een van de twee partijen ervoor kiest om producten bij de ander af te nemen, normaliter worden eerst alle mogelijke alternatieven bekeken voordat ze bij elkaar uitkomen. Na het hele debacle met de Note 7 heeft Samsung kennelijk onvoldoende vertrouwen dat zijn eigen accudivisie nog ooit goede producten gaat afleveren en daarom wordt nu naar verluidt gesproken met verschillende acculeveranciers, waaronder LG. De meeste kunnen de grote vraag van Samsung echter niet bijbenen en dat brengt nieuwe risico’s met zich mee, LG Chem is een partij die wel op grote schaal accu’s kan leveren.

Waarschijnlijk zal Samsung uiteindelijk met minimaal twee leveranciers in zee gaan voor zijn volgende smartphones, zodat het risico in elk geval de helft kleiner is. De andere helft wordt waarschijnlijk geleverd door ATL. De fabrikant die in tweede instantie accu’s voor de Note 7 mocht leveren, maar die uiteindelijk ook ontvlamden.

Lees meer