1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Mensen die het K8N SLI moederbord van MSI hebben aangeschaft en daar nu het maximale uit willen halen door er twee 7800 GTX kaarten van NVIDIA in te stoppen zullen bedrogen uitkomen. Uit onderzoek blijken beide stukjes hardware het niet goed met elkaar te kunnen vinden.

Een aantal gebruikers ontdekte dat de 7800 GTX kaart namelijk niet past in hun K8N SLI bord, die te boek staat als één van MSI’s topmoederborden. Het blijkt namelijk dat één van de capacitors (condensator) in de weg zit, waardoor de kaart niet geheel in het bord gedrukt kan worden.


Op de afbeelding is duidelijk te zien dat één van de condensatoren op het K8N bord in de weg zit, waardoor de 7800 GTX kaart niet in het moederbord gedrukt kan worden

Een idee zou zijn om de condensator af te breken, maar dat heeft vanzelfsprekend als gevolg dat het hele moederbord niet meer werkt. Het probleem zit helaas voor K8N SLI bezitters in alle moederborden van deze editie.

Duidelijk is in ieder geval dat concurrenten DFI en Asus beter hun best hebben gedaan, want de SLI moederborden van deze fabrikanten kunnen moeiteloos twee 7800 GTX kaarten huizen.
Het is niet onwaarschijnlijk dat MSI een revisie zal uitvoeren op het bord, zodat de condensator niet meer in de weg zit.