1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De eerste namaak-iPod’s beginnen op te duiken. Hoewel de namaakmodellen voor een iPod-kenner vrij gemakkelijk te herkennen zijn, heeft Apple aangegeven deze kwestie zeer serieus te nemen. Zo is het bedrijf begonnen met het waarschuwen van servicepartners.

Vooral de iPod Shuffle en de iPod Nano zijn populair bij namakers. Maar kennlijk is zelfs de – relatief simpele – iPod Shuffle niet tot in de details goed na te maken. Ditzelfde geld voor de Nano. De nepmodellen zijn te herkennen aan onder meer een niet-standaard audio uitgang, het ontbreken van een dock connector en een te hoog LCD schermpje. Bovendien wordt er geen USB kabel meegeleverd en draaien de spelers op een compleet ander besturingssysteem dan de echte iPod’s.

Links een nep model, rechts een echte. (foto is eigendom van AppleInsider)

Apple roept alle retailers van iPod’s op om goed op te letten in het geval van een nep-iPod. Ook vraagt het bedrijf winkeliers om, in het geval van een namaak muziekspeler, foto’s te maken van het apparaat en aan de klant te vragen waar het apparaat is aangeschaft. Deze informatie dient vervolgens doorgespeeld te worden naar Apple, die hoopt hiermee de namakers te achterhalen.

Verpakking van de iPod Shuffle. Links de echte, rechts de namaak versie.
(foto is eigendom van AppleInsider)