Abonneer je gratis op Techzine!

Drie zeer uiteenlopende gadgets deze week, de eerste is een controller voor de Xbox 360 die je het oude arcadegevoel terug moet geven. De tweede is een muis met verwarmingselement en de derde is een dual-screen oplossing gecombineerd in één scherm. Veel leesplezier!

De Xbox 360 en de andere nieuwe consoles beschikken over gestroomlijnde, compacte en goed uitgedachte controllers. Toch kan ik me voorstellen dat sommige mensen verlangen naar die goeie oude tijd waar je met een grote joystick kon heen en weer zwaaien en je helemaal inleven in het spel. Hiervoor is de Xbox Live Arcade Retro Stick ontworpen. Deze controller geeft je het oude arcadegevoel terug, kan ook onder Windows worden gebruikt en kost zo´n 50 euro.

Ooit was er een topic op Techzine over iemand die zijn muis wou modden en er een ventilator instoppen om zweethanden tegen te gaan tijdens het gamen. Als je in tijden als deze echter op een koele kamer zit, kan het omgekeerde ook van pas komen. Daarvoor is deze muis dan ook ontworpen. Hij verwarmt tot zo’n 45 graden Celsius, heeft een resolutie van 800dpi en een lichtgevend scrollwiel. Daarbij komt dat hij slechts 22 dollar kost.

De prijs van dit apparaat is nog onbekend, maar als het goedkoper wordt dan een dual-screen oplossing is dit zeker een mooie gadget. Dit 19-inch scherm van Woojin Inc bezit namelijk bovenaan een extra schermpje van 8.3 Inch. Het groot scherm heeft een resolutie van 1280 op 1024, terwijl het kleinere het met 800 op 600 moet doen. Het blijft natuurlijk handig voor openstaande programma´s, die je in de gaten houdt terwijl je bezig bent met wat anders.

Wanneer je over deze gadgets wil discussiëren, of indien je zelf nog een hele leuke gadget hebt gezien kan je deze altijd besproken worden in het Telefonie en Gadgets subforum. Wanneer je nog een leuke gadget gezien hebt die je in deze roundup zou willen zien kan deze nog steeds ingestuurd worden via pm. Ook kan je eens op gadget.nl kijken voor de laatste nieuwe gadgets.