2min

DevOps-automatiseringsspecialist Puppet heeft een nieuwe tool voor zijn vlaggenschip Puppet Enterprise en de open-source versie Open Source Puppet gelanceerd. De dienst CIS Compliance service zorgt ervoor dat de IT-infrastructuur van bedrijven voldoet aan de laatste vereisten van het Center for Internet Security (CIS).

Puppet is een DevOps-specialist op het gebied van tools voor softwaregebaseerd configuration management. Meer concreet gaat het hierbij om het met code geautomatiseerd configureren en beheren van infrastructuur. Hierdoor wordt het mogelijk deze infrastructuur en ook de applicaties te optimaliseren in de gehele software delivery pipeline, inclusief het ontwikkelproces.

Compliance belangrijke horde

Eén van de belangrijkste horden die bedrijven in dit proces moeten nemen is security. Vooral als het gaat om het kunnen garanderen dat hun IT-infrastructuur beantwoordt aan de diverse regelgeving en standaarden. Zorgen dat de diverse IT-systemen binnen de infrastructuur compliant zijn, kost beheerders veel tijd.

CIS compliance service

Volgens Puppet kan het voldoen aan de diverse wet- en regelgeving best door software worden afgehandeld. De nu gelanceerde CIS compliance service laat geheel geautomatiseerd de IT-infrastructuur voldoen aan de eisen die het CIS stelt voor onder meer servers en andere systemen.

Op deze manier zorgt de dienst ervoor dat de infrastructuur én veilig is, én dat het eenvoudig en snel aan audits kan voldoen. De CIS compliance service ontdekt snel waar systemen niet aan de standaarden voldoen en brengen deze dan automatisch in lijn met de CIS-standaarden.

Beschikbaarheid

De dienst CIS compliance service is nu algemeen beschikbaar voor zowel eindgebruikers van het zakelijke vlaggenschip Puppet Enterprise als voor eindgebruikers van de gratis open source-versie Open Source Puppet.