2min

Tags in dit artikel

, ,

Bedrijven moeten sneller schakelen als zij willen profiteren van digitale innovatie. Dit stellen onderzoekers van integratieleverancier Boomi in samenwerking met marktonderzoekers van Vanson Bourne. Lowcode-platforms moeten hierbij gaan helpen.

Uit het onderzoek blijkt dat bedrijven nog veel stappen moeten maken om daadwerkelijk te kunnen profiteren van digitale innovatie. Uit het rapport blijkt dat iets meer dan de helft van de ondervraagde bedrijven aangeeft dat de inzet van technologie belangrijk is voor een succesvolle digitale transitie.

Niet snel genoeg

Wel geeft één op de twee respondenten aan dat dit nog niet snel genoeg gaat. Ongeveer iets meer dan een derde van de bedrijven geeft aan dat zij regelmatig worden ingehaald door concurrenten en andere bedrijven die sneller innoveren. Volgens nog eens een derde is de belangrijkste reden dat innovatie niet snel genoeg gaat dat initiatieven vaak veel tijd in beslag nemen om zich te bewijzen.

Belangrijkste processen

Wanneer digitale innovatie plaatsvindt, gaat het volgens de onderzoekers van Boomi en Vanson Bourne in de meeste gevallen om een verbeterde klantervaring en de productiviteit van medewerkers te verbeteren. Vooral de eerste toepassing wordt gezien als het grootste te behalen voordeel van digitale innovatie. Deze projecten nemen gemiddeld de helft van alle digitale innovatie voor hun rekening. Beide gebieden zijn belangrijk ter ondersteuning van moderne, agile klanten en personeel.

CEO neemt vaak initiatief

De onderzoekers geven aan dat CEO’s van bedrijven vaak het initiatief nemen tot digitale innovatie. Binnen drie jaar is digitale innovatie echter de verantwoordelijkheid van het hele bedrijf. Daarnaast constateert het rapport dat IT-besluitvormers vaak meer algemene voordelen in modernisering en innovatie zien, dan de zakelijke besluitvormers. Vooral waar het aankomt op procesefficiëntie

Veel interesse in lowcode

Aangezien bedrijven het ontbreken van goed gekwalificeerd als het grootste obstakel voor het goed en snel uitvoeren van digitale innovatie zien, zetten ze vooral in op lowcode. Uit het onderzoek komt naar voren dat zij lowcode zien als de beste manier om projecten te versnellen. Meer dan de helft investeert in lowcode-platforms, als zij die al niet hebben. Ongeveer de helft van de respondenten verwacht voor het einde van dit jaar de implementatie van een lowcode development platform af te ronden.

Tip: Boomi staat aan de vooravond van het nieuwe integratietijdperk