1 min Applications

SAP komt met low-code tools om workflows te bouwen

SAP komt met low-code tools om workflows te bouwen

SAP heeft Cloud Platform Workflow Management aangekondigd. Het is een tool waarmee gebruikers die niet of weinig kunnen programmeren zelf een workflow kunnen bouwen voor de ERP-systemen van SAP.

De Cloud Platform Workflow Management-tool laat gebruikers automatische systemen bouwen voor repetitieve processen die normaal gesproken handmatig gebeuren.

CTO Juergen Mueller geeft het proces van een nieuwe medewerker aannemen als voorbeeld. “We zien het als een end-to-endproces, als een die past bij een werknemer van het rekruteren totdat hij met pensioen gaat”, vertelt Mueller tegen TechCrunch. “Het zou dus al beginnen bij het vergaren van talent.”

Bij een dergelijk proces komen meerdere stappen kijken, zoals het aangeven welke extra’s een werknemer bij zijn baan wilt. Dergelijke vragen kunnen met behulp van de enquêtesoftware van Qualtrics worden gesteld. Dit kan vervolgens automatisch in de systemen van de gebruiker worden geïmporteerd.

SAP Ruum

SAP heeft ook een versimpelde versie van Cloud Platform Workflow Management uitgebracht voor gebruik in afdelingsprocessen, genaamd Ruum. Hiermee kunnen bedrijven repetitieve processen automatiseren.

Tip: SAP wil met HANA de hybride datafundering voor bedrijven leggen