Cloudflare heeft de websiteoptimalisatiespecialist Zaraz overgenomen. De technologie van Zaraz zorgt ervoor dat bedrijven de prestaties van hun websites kunnen optimaliseren en versnellen.

De technologie van Zaraz helpt bij het ‘offloaden’ van de uitvoeringswerkzaamheden van integraties met tools van derde partijen. Denk hierbij aan ad-tracking pixels, videospelers en analytics. Hoe meer integraties website hebben, hoe trager de reactie. Vooral omdat ze in de browser worden uitgevoerd.

De code van Zaraz zorgt ervoor dat, gebaseerd op het Cloudflare Workers-platform, al deze tools voor websites onder de motorkap worden geïdentificeerd en de werking ervan wordt ‘geoffload’ naar een eigen aparte backend-infrastructuur. Hierdoor hoeft de browser van eindgebruikers nauwelijks meer allerlei processen uit te voeren van vele scripts. Het verbetert de snelheid en de werking van de betreffende website.

Introductie Cloudflare Zaraz

Cloudflare gaat de technologie van Zaraz volledig integreren met zijn eigen oplossingen, zo is de bedoeling. Dit product krijgt de naam Cloudflare Zaraz. Inmiddels wordt al in beta een standalone product aangeboden onder de naam Cloudflare Zaraz.

Met de oplossing kunnen bedrijven met websites die door Cloudflare worden beheerd, straks met een enkele klik op een icoontje de oplossing van de websiteoptimalisatiespecialist toepassen. Hiervoor hoeven zij niet meer hun eigen code aan te passen. Vanuit een dashboardomgeving zijn zij dan in staat om al hun tools van andere leveranciers te beheren.