min

Tags in dit artikel

, ,

De website All About Phones meldt vandaag dat zij ‘met zekerheid’ kunnen melden dat de iPhone 3G niet alleen bij de T-Mobile-winkels te koop zal zijn, zoals eerder aangenomen werd.

Officieel gaat T-Mobile aanstaande maandag of dinsdag pas extra informatie over de verkrijgbaarheid verschaffen, maar de website All About Phones is T-Mobile een stap voor en meldt dat de iPhone 3G ook bij BelCompany, Media Markt, The Phone House en Apple Resellers te koop zal zijn.

Hoewel het een gerucht betreft is All About Phones naar eigen zeggen in staat gebleken om de informatie bij meerdere bronnen te verifiëren. Volgens deze bronnen zijn de contracten voor deze samenwerking gisteren ondertekend.

Dat de Nederlandse Apple (Premium) Resellers de iPhone 3G ook zouden gaan verkopen lekte eerder al uit door resellers die vol trots op hun website het goede nieuws bekendmaakten. Niet veel later echter bleken al deze mededelingen alweer verwijderd te zijn wat iedereen het gevoel gaf dat alleen de T-Mobile-winkels de smartphone zouden mogen verkopen.

Het lijkt echter nog niet duidelijk waar de iPhone 3G exact te koop zal zijn. Onderdeel van het contract is namelijk een examen dat de medewerkers van een filiaal van de ketens met een voldoende moeten hebben afgesloten. Is dat niet het geval dan mag de iPhone 3G niet verkocht worden. Het lijkt erop dat deze eis van Apple afkomstig is die niet wil dat mensen zonder kennis van de iPhone 3G het toestel gaan verkopen.

De iPhone 3G is bij bovengenoemde filialen alleen met een T-Mobile-abonnement verkrijgbaar waarover wij eerder deze week al uitgebreid berichtten. Het lijkt er dus op dat de iPhone 3G vanaf 11 juli bij T-Mobile BelCompany, Media Markt, The Phone House en Apple Resellers te koop zal zijn. Meer informatie volgt zoals gezegd volgende week.

[mb]Update – 7 juli 15:00:[/mb]
Inmiddels heeft T-Mobile de verkooppunten voor de iPhone 3G officieel bevestigd middels een nieuwe nieuwsbrief. Lees voor meer informatie het volledige artikel daarover door.