Abonneer je gratis op Techzine!

T-Mobile-abonnees zonder iPhone worden benadeeld wat betreft de internetsnelheid op hun smartphone. T-Mobile biedt een internetsnelheid aan die beduidend lager is dan die bij de iPhone geleverd wordt.

Volgens een T-Mobile woordvoerster: "De iPhone is een toestel dat uitermate geschikt is voor snel internetten, de iPhone staat dit toe en de provider ook."

Andere toestellen beschikken echter over dezelfde specificaties als de iPhone, zoals de HTC Touch Diamond. Deze kunnen alleen dezelfde internetsnelheid behalen als er een abonnement van 50 euro wordt afgesloten, tegen een abonnement van 30 dat een iPhone-abonnee betaalt. Volgens T-Mobile valt dit te verklaren door de tijd waarop de gebruiker is ingestapt. Wanneer de consument later instapt gelden mogelijk andere voorwaarden en rechten.

Gebruikers klagen in ieder geval al op diverse internetfora. "Ik heb net met T-Mobile gebeld en wordt er niet goed van", schrijft Ghozd. "Ik wil de snelheid die de iPhone-gebruikers hebben ook hebben. Ik betaal meer en krijg een lagere snelheid. Dat is toch niet normaal?"

Ook ‘Mc Hubert’ klaagt: "Ik begrijp niet dat andere producenten van toestellen zich niet genaaid voelen door de actie van T-Mobile. Waarom zou HTC nog zaken doen met T-Mobile als hun toestellen niet onder dezelfde condities kunnen worden verkocht als de iPhone? In feite degradeert T-Mobile hun toestellen."

Volgens de T-Mobile-woordvoerster zijn er nog geen klachten binnengekomen over de huidige gang van zaken, om die reden wordt er ook niet gekeken naar een oplossing. Zodra er echter klachten binnenkomen zal T-Mobile er ook naar gaan kijken, aldus de woordvoerster.