1 min

Tags in dit artikel

,

Een lid van het MacRumors forum heeft ontdekt dat er een fout in de wachtwoord-beveiliging van de 2.0-firmware zit die er voor zorgt dat alsnog toegang verkregen kan worden tot persoonlijke gegevens.

Hierdoor kan in feite de iPhone door iedereen gebruikt worden, ook al is deze beveiligd met een wachtwoord. De methode is zeer eenvoudig. Er is namelijk altijd de mogelijkheid om een nood-oproep te maken, hiervoor heeft de software bij het invoeren van het wachtwoord een extra Noodoproep-button.

Door daarop te klikken en vervolgens dubbel te drukken op de Home-button wordt men naar de favoriete contactpersonen gebracht, van daaruit kan men Safari benaderen, SMS’en, bellen en e-mails bekijken.

Het goede nieuws is echter dat Apple op de hoogte is van deze fout in de software en dat dit naar verluidt in de eerstvolgende update opgelost zal zijn.

Voor wie in de tussentijd geen risico wil lopen, is er een workaround beschikbaar. Ook dit is wederom simpel: De fout maakt gebruik van de dubbelklik op de Home-button die standaard verwijst naar de favorieten.

Deze functie kan echter ook ingesteld worden op de iPod-functie en zal de gebruiker bij gebruik meteen doorsturen naar de iPod-sectie binnen de software, zodat de exploit niet meer uitgebuit kan worden. Dit kan ingesteld worden door naar Instellingen – Algemeen – Home-toets te gaan.