MuleSoft lanceert Universal API Management (UAPIM) op het Anypoint Platform. De introductie bestaat uit meerdere tools voor het monitoren, beheren en beveiligen van API’s.

Elke onbeheerde en onbeveiligde API is een potentiële kwetsbaarheid. Traditionele securitymaatregelen kunnen niet bijbenen met de razendsnelle groei van API-verkeer. Vaak komt API security op het bureau van developers te liggen. “Dat gaat gepaard met ongemak”, vertelt Varun Krovvidi, Product Marketing Manager bij MuleSoft. “Developers moeten omgaan met overhead, goedkeuringsprocessen en langlopende onderhandelingen.”

MuleSoft hoopt de uitdaging te overbruggen. De organisatie is een voorstander van shift-left, een visie waarbij security eerder wordt meegenomen in het ontwikkelingsproces van apps en API’s. Developers dragen met code bij aan veiligheid. Mulesoft wil hen begeleiden. Vandaar lanceert de organisatie Universal API Management (UAPIM) op het Anypoint Platform.

Universal API Management

De introductie bestaat uit twee nieuwe oplossingen en vier updates. Het nieuwe Flex Gateway stelt organisaties in staat om het API-verkeer van meerdere omgevingen op een centrale locatie te monitoren. De latency ligt laag en de gateway verbindt gemakkelijk met bestaande workflows. Het nieuwe API Governance biedt klaargemaakte policies voor elke REST API. De policies zijn gebaseerd op open standaarden als W3C en OPA, en daarmee breed toepasbaar.

Onder de updates vind je een nieuwe versie van de API Manager, een centrale locatie voor het beheer van API’s in elke omgeving. Daarnaast poetste MuleSoft het API Design Center op. De oplossing bevat tools voor de ontwikkeling van API’s met GraphQL en DataGraph. Tot slot biedt de nieuwe versie van Anypoint Exchange een marktplaats met klaargemaakte API-onderdelen.

Niet alle oplossingen zijn direct beschikbaar. MuleSoft lanceert de volledige reeks binnen enkele weken. Werkt jouw organisatie met het Anypoint Platform, dan kom je in aanmerking.