2min

Datadog Continuous Testing helpt ontwikkelaars bij het ontwerpen, beheren en uitvoeren van end-to-end applicatietests.

Datadog kondigde de algemene beschikbaarheid van Continuous Testing onlangs aan. De oplossing biedt een volledige suite van automatiseringsdiensten voor het het ontwerpen, beheren en uitvoeren van applicatietests.

De complexe use cases van moderne applicaties maken softwaretests tijdrovend, met trage releasecycli als gevolg. Datadog Continuous Testing is ontworpen om het testproces te versnellen. Engineers kunnen vanuit een enkel interface tests aanmaken, parallel uitvoeren en integreren met populaire continuous implementation (CI)-tools. Ook gebruikers zonder programmeerexpertise kunnen met het systeem overweg.

“Het maken en uitvoeren van end-to-end tests is tegenwoordig een tijdrovend en foutgevoelig proces”, vertelde Renaud Boutet, SVP of Product bij Datadog. “Veel teams worstelen ermee wanneer ze opschalen. Dit heeft gevolgen voor de releasesnelheid. Engineers hebben een brede testdekking nodig hebben om nieuwe code veilig te implementeren en problemen te vermijden.”

“Daarbovenop moeten tests snel en veerkrachtig zijn. In elk ander geval proberen developers de CI-cyclus te vermijden om code sneller op te kunnen leveren. Continuous Testing lost het probleem op door engineers een platform te geven om hun tests in een enkele omgeving te ontwerpen, uit te voeren en te beheren.”

Datadog Continuous Testing

Datadog Continuous Testing heeft vier belangrijke kenmerken. Een ‘no-code recorder’ stelt elk teamlid in staat om end-to-end tests te ontwikkelen door de stappen van een testproces via toetsenboord en muis op te nemen. ‘Parallel testing’ maakt het mogelijk om grote hoeveelheden tests tegelijkertijd uit te voeren, waardoor de totale testtijd wordt verlaagd.

‘Self-healing’ stelt de oplossing in staat om zich aan te passen aan onverwachtse veranderingen in applicaties, waardoor tests blijven draaien zonder tussenkomst van een gebruiker. Tot slot integreert de oplossing met Datadog APM en Datadog Real User Monitoring, waardoor gebruikers de oorzaak van storingen met logs kunnen vaststellen.

Datadog Continuous Testing is vanaf nu algemeen beschikbaar.

Tip: Datadog Database Monitoring ondersteunt SQL Server en Azure databases