1 min

ServiceNow heeft Lightstep Unified Query Language (UQL) algemeen beschikbaar gemaakt. De oplossing biedt observability-as-code en helpt bij het beheren van op Kubernetes gebaseerde applicaties. Hiermee krijgen gebruikers op schaal inzicht in op Kubernetes gebaseerde applicaties.

De tool moet DevOps-specialisten helpen met het grootschalige toevoegen van observability-functionaliteit aan op Kubernetes gebaseerde applicaties vanaf het moment dat zij worden ontworpen. Dit moet deze applicaties native observability geven, waardoor inzichten altijd mogelijk zijn.

Uiteindelijk moet dit voor meer consistentie, beter onderhoud en makkelijkere reproductiemogelijkheden zorgen in multi-cloud omgevingen. Ook zorgt de tool ervoor dat ontwikkelaars hun eerdere observability data van andere tools met een enkele zoektaal naar het gemeenschappelijke Lightstep-platform kunnen migreren. Hierdoor kunnen zij makkelijker meetgegevens, logs en traces raadplegen en correleren over duizenden Kubernetes nodes, servers en serverless toepassingen.

Inzicht vanaf het begin

De tool van ServiceNow moet er daarnaast voor zorgen dat ontwikkelaars niet meer te maken krijgen met de beperkingen van huidige observability tools. Dergelijke tools maken het vaak alleen mogelijk om applicaties te observeren op het applicatieniveau, niet op het infrastructuur- en microservices-niveau. Door observability aan Kubernetes clusters toe te voegen krijgen gedistribueerde applicaties vanaf het begin observability in plaats van in een later stadium.

Stap naar unified telemetrie

ServiceNow heeft voor de tool de technologie van het in 2021 overgenomen Lightstep ingezet. Eerder deze maand is ook de overname aangekondigd van log- en observability-specialist Era. ServiceNow wil Lightstep UQL doorontwikkelen voor gecombineerde telemetrie-oplossingen en -toepassingen.

Tip: ServiceNow neemt Era Software over, breidt Lightstep uit