1 min

Tags in dit artikel

, ,

Noctua heeft middels een persbericht laten weten dat de NF-S12 in een nieuw jasje wordt gestoken. De nieuwe NF-S12B zou ten opzichte van zijn voorganger 10 procent efficiënter moeten zijn in het verplaatsen van lucht.

"Onze populaire NF-S12-serie is bekend om zijn uitstekende luchtstroom/ruis verhouding, dus verdere verbetering was niet eenvoudig", aldus Mag. Roland Mossig, Noctua CEO. "Het kostte ons heel veel tijd en inspanning, maar we konden niet gelukkiger zijn met het resultaat. De nieuwe NF-S12B produceert niet alleen meer luchtstroom op hetzelfde geluidsniveau dan de oorspronkelijke NF-S12, zij produceert ook een hogere statische druk."

Zoals gebruikelijk bij Noctua wordt er voor de NF-S12B SSO-Bearing gebruikt, evenals Smooth overdracht Drive 2, dat een soepele draaiing van de ventilator en vermindering van de geluidsproductie op moet leveren.

De Noctua NF-S12B ventilator.[/b]

Het NF-S12B is verkrijgbaar in twee versies: een speciale FLX (Flexibiliteit)-versie met instelbaar toertal van 1200, 900 of 600 toeren per minuut. Als tweede versie komt er een ULN (Ultra-Low-Noise) versie met 700 of 500 toeren per minuut. De NF-S12B FLX en NF-S12B zullen per direct verkrijgbaar zijn tegen een adviesprijs van 19,90 euro. Voor meer informatie kun je op de site van Noctua kijken.