1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Kenji Matsubara, CEO van Tecmo Koei, heeft recentelijk gezegd dat een prijsverlaging van de PlayStation 3 welkom is. Hij zei dat in discussies met Sony er door hem altijd om een prijsverlaging wordt gevraagd. Koei en Tecmo waren voorheen aparte ontwikkelaars, ze zijn in april 2009 officieel samen gegaan. Tecmo is onder andere bekend van Ninja Gaiden en Dead or Alive.

"Wanneer ik hierover discussieer met Sony vraag ik ze altijd: "Verlaag de prijs alsjeblieft". Dit maakte de CEO bekend tegenover CVG in een interview. "Vanuit de ogen van een uitgever is een prijsverlaging voor de PlayStation 3 zeer welkom en we wachten er op, zeker weten," voegde hij daar aan toe.

"Het is absoluut een manier om de PlayStation 3 markt te stimuleren, maar het is Sony’s strategie en ik weet niet hoe het met hun kosten zit. Sony introduceerde vernieuwende technologie in de PlayStation 3, dat is waarom mensen in de industrie accepteren dat de prijs van de console zo hoog is, maar we zouden een prijsverlaging verwelkomen".

Tecmo Koei is niet de eerste die vraagt om een prijsverlaging van de PlayStation 3. Ze doen het echter minder dreigend als Activision’s Bobby Kotick. Daarover lees je hier meer.