1 min

De Linux Foundation heeft de Open Metaverse Foundation (OMF) opgericht. De organisatie wil verschillende industrieën samenbrengen om open-source software en standaarden te ontwikkelen voor een vendor-agnostische metaverse.

Executive director Royal O’Brien vertelde dat het idee van een open metaverse nog in de kinderschoenen staat. Tegelijkertijd benadrukte de directeur dat veel partijen reeds sleutelen aan de onderdelen van het project. Het doel van de Open Metaverse Foundation (OMF) is om de ontwikkeling van open-source technologie voor de metaverse te stimuleren.

“De metaverse introduceert spannende mogelijkheden, maar er komen gigantische technische uitdagingen bij kijken”, zei Taylor Dolezal, hoofd ecosysteem bij de Cloud Native Computing Foundation (CNCF), een van de oprichters van het project. “De OMF gaat samenwerking stimuleren om de belofte van de metaverse te realiseren.”

FIG’s

De OMF heeft acht Foundational Interest Groups (FIG’s) opgericht om nieuwe ideeën te versnellen en deelnemers te betrekken. De FIG’s hebben een groepsstructuur voor beslissingen. Deelnemers besluiten gezamenlijk over belangrijke technologische vraagstukken.

Elke FIG bestaat uit deelnemers met disciplines die aansluiten op het onderwerp van de FIG, waaronder beleid, privacy, simulatie, netwerk en artificial intelligence. De FIG’s dragen verantwoordelijkheid voor alle code met betrekking tot hun onderwerp. Het idee is dat de puzzelstukjes uiteindelijk op hun plaats vallen.

Tip: Meta bouwt supercomputer voor de Metaverse