2min Devops

Dell Technologies koopt cloud-orkestratieplatform Cloudify

Dell Technologies koopt cloud-orkestratieplatform Cloudify

Dell Technologies heeft stilletjes cloud-orkestratieplatform Cloudify overgenomen.

Dat signaleert techsite TechCrunch in een document van de techgigant aan beurstoezichthouder SEC. Volgens het door TechCrunch ingeziene document voor de SEC, waarin de bonussen voor Cloudify-medewerkers vanwege de deal worden aangekondigd, heeft Dell Technologies de overname inmiddels afgerond. Financiële details worden niet bekend gemaakt, maar de techsite schat de overnamedeal op een bedrag van ongeveer 100 miljoen dollar. De overname is later door techgigant bevestigd.

Cloud-orkestratieplatform

Het Israëlische Cloudify biedt een open-source cloud-orkestratieplatform. Hiermee kunnen bedrijven hun on-premises, hybrid en (multi)cloudgebaseerde infrastructuuromgevingen vanuit een enkele omgeving beheren. Het platform ‘verpakt’ infrastructuur, networking en automatiseringstools in ‘certified’ blauwdrukken. Deze blauwdrukken maken het mogelijk de diverse omgevingen op schaal te beheren, ze automatisch in te regelen en te updaten.

De startup splitste zich in 2017 af van GigaSpaces en heeft sindsdien ongeveer 8 miljoen dollar aan investeringskapitaal opgehaald. Investeerders in het orkestratieplatform waren onder meer VMware en Intel, maar ook de Nederlandse telecomoperator KPN.

Nog geen duidelijke plannen Dell

Wat Dell Technologies precies met Cloudify wil gaan doen, is onbekend. Volgens diverse experts zou Cloudify een mooie aanvulling zijn voor het uitbreiden van zijn clouddiensten. Recent focust de techgigant zich steeds meer op het integreren van zijn oplossingen en -toepassingen met die van public cloudaanbieders.

Denk daarbij aan AWS, Azure en Google Cloud. Niet alleen door stand alone software voor deze omgevingen te bieden, maar ook door zijn hardware, naar behoefte van klanten, vanuit de cloud te leveren. Bijvoorbeeld via zijn Apex ‘as-a-service’-programma.