1 min

Tags in dit artikel

,

Seagate heeft de FreeAgent Dockstar geïntroduceert: een netwerkadapter die het mogelijk maakt om je digitale gegevens van eender waar te bereiken.

Met een eenvoudige Web-based interface: Web 2.0, kan men een cloud creëren. Dit stelt de eigenaar in staat om van zijn werk of eender waar dan ook gegevens uit te wisselen met zijn hard-drive thuis (via een computer of iPhone). Andere gebruikers kunnen RSS feeds ontvangen over veranderingen van de inhoud van gedeelde sectoren. Bovendien is het mogelijk om links aan te maken naar bijvoorbeeld foto’s of video’s via netwerk-sites zoals Facebook en Myspace.

De FreeAgent Dockstar is uitgerust met drie extra USB-poorten. Hierdoor kunnen er tot vier apparaten voor massaopslag aan gekoppeld worden en dit wordt mogelijk gemaakt door de Pogoplug diensten van Cloud Engines Inc.

De prijs van de FreeAgent Dockstar bedraagt 99,99 dollar, inclusief een jaar Pogoplug diensten. Om ongelimiteerd toegang op afstand te hebben tot je Dockstar na dit jaar, moet je een betalend abonnement nemen op Pogoplug voor 29,99 dollar per jaar. De FreeAgent Dockstar is verkrijgbaar via de Seagate website of andere on-line verkopers.

Buiten de FreeAgent Dockstar brengt Seagate ook nog eens drie nieuwe FreeAgent hard-drives uit met capaciteiten van 1 TB, 880 GB en 750 GB, naast de al reeds bestaande schijven van 250 GB, 360 GB en 500 GB