2min Devops

Utrechts Red Kubes komt met Workloads-feature voor Otomi

Utrechts Red Kubes komt met Workloads-feature voor Otomi

De Nederlandse startup Red Kubes breidt het Kubernetes-gebaseerde platform Otomi uit. Met de Workloads-feature zouden developers gemakkelijker applicaties kunnen inzetten in een Kubernetes-systeem. Naast deze feature komt het bedrijf ook met Otomi Cloud.

De aankondiging is middels persbericht gecommuniceerd ten tijde van KubeCon + CloudNativeCon, dat deze week plaatsvindt. Met de Workloads-feature kunnen gebruikers applicaties als code binnen Otomi definiëren en configureren. Vervolgens installeert het platform de applicatie automatisch.

Stroomlijning

Red Kubes legt de nadruk op stroomlijning voor developers. Naast de verminderde werkdruk die de Workloads-feature oplevert, zouden de kosten voor het onderhouden van het Kubernetes-platform gedrukt kunnen worden. Het bedrijf belooft veel met de uitbreiding van de diensten. “Samen met andere features op de Otomi-roadmap zullen we de ervaringen van development- en platformteams verbeteren bij het bouwen van een Kubernetes-gebaseerd platform en het inzetten van applicaties,” aldus Jehoszafat Zimnowoda, Engineering Lead bij Red Kubes.

Het thema van stroomlijning is ook te zien bij de nieuwe SaaS-oplossing van het bedrijf: Otomi Cloud. Red Kubes biedt met dit platform klanten de mogelijkheid om in één oogopslag alle geïnstalleerde Kubernetes-clusters te overzien.

Red Kubes werd in 2019 opgericht. Het bedrijf heeft als doelstelling dat developers zo min mogelijk over Kubernetes hoeven te weten om er toch gebruik van te maken.

Lees ook: Kubernetes Insight, een speciale pagina op onze website vol met informatie over Kubernetes