2min

Tags in dit artikel

, ,

Om organisaties te helpen effectiever prioriteit te geven aan beveiliging, heeft Security in Jira voor Jira Software Cloud onthuld. Softwareteams kunnen deze gebruiken om inzicht te krijgen in de beveiligingsproblemen die aandacht vereisen.

Door samen te werken met partners als Snyk, Mend, Lacework, Stackhawk en JFrog, rust Atlassian teams uit met de benodigde tools om beveiligingsproblemen efficiënt en in een eerder stadium aan te pakken.

Binnen het ecosysteem van Jira Software kunnen softwareteams nu troost vinden in het tabblad Beveiliging, een uniforme locatie waarmee ze alle gedetecteerde kwetsbaarheden in hun beveiligingstools kunnen beheren.

Softwareteams kunnen de functie gebruiken om kwetsbaarheden te filteren en te rangschikken op basis van de ernst ervan. Deze functie stelt hen in staat om kritieke kwetsbaarheden direct aan te pakken, waardoor de ontwikkelingssnelheid wordt verhoogd en de risico’s van elke release worden geminimaliseerd.

Met behulp van de configuratiemogelijkheden van Jira kunnen kritieke kwetsbaarheden automatisch worden omgezet in entiteiten vol problemen met ingewikkelde beveiligingsdetails.

Bovendien kunnen kwetsbaarheden met een lagere prioriteit naadloos worden geïntegreerd in de sprintplanning, zodat ontwikkelaars zich kunnen blijven concentreren, onverwachte onderbrekingen tot een minimum kunnen beperken en prioriteit kunnen geven aan beveiligingskwetsbaarheden.

Eén dashboard

Het integreren van beveiliging in bestaande workflows bevordert de toepassing van DevSecOps-principes, waardoor het implementeren van beveiligingsfuncties en -producten een beheersbaar doel wordt.

Andrew Pankevicius, Senior Product Manager, DevOps bij Jira Software van Atlassian, deelde zijn enthousiasme in een blogpost, waarin hij teams aanmoedigt om Security in Jira te gebruiken om de beveiliging binnen hun softwareontwikkelingsrituelen te verhogen.

Het streven van Atlassian om teams hun volledige potentieel te laten benutten, sluit aan bij hun visie om klanten in staat te stellen sneller waarde te leveren, terwijl ze tegelijkertijd zorgen voor de inzet van veilige functies en producten. De toewijding van Atlassian om het volledige potentieel van teams te ontplooien, komt overeen met hun visie om klanten in staat te stellen in een versneld tempo waarde te leveren en tegelijkertijd de inzet van veilige functies en producten te garanderen.

Lees ook: Atlassian wil productiviteit ontwikkelaars vergroten met updates voor Jira