2min Devops

Microsoft lanceert Visual Studio 17.5 Preview 3

Microsoft lanceert Visual Studio 17.5 Preview 3

De derde preview van Visual Studio 17.5 is beschikbaar. Een van de nieuwe functies gebruikt artificial intelligence om coderegels automatisch aan te vullen. Daarnaast bevat de release een spellingscontrole en uitgebreide Markdown editor.

De preview introduceert diverse functies, maar ‘intent-based suggestions’ springt in het oog. Product Manager Anthony Cangialosi lichtte de technologie toe in een blogpost.

“Intent-based suggestions gebruikt machine learning-algoritmes om de context van je code te begrijpen en relevante wijzigingen voor te stellen”, aldus Cangialosi.

AI-gebaseerde programmeerfuncties komen steeds vaker voor. GitHub Copilot werd vorig jaar uitgebracht met automatische codesuggesties en -wijzigingen. Visual Studio 17.5 is niet de eerste, en zeker niet de laatste.

Accessibility en spellingscontrole

Verder bevat de preview een geïntegreerde ‘Accessibility Checker’. De functie “detecteert veelvoorkomende toegankelijkheidsproblemen voor XAML-gebaseerde desktopapplicaties”, legde Cangialosi uit.

De product manager merkt op dat de Accessibility Checker op dezelfde axe-windows engine is gebaseerd als Accessibility Insights. Het team van Visual Studio gebruikt de tool intern voor toegankelijkheidstests.

Verder wierp Cangialosi een licht op de nieuwe spellingscontrole. De tool controleert zowel comments als code. “Ontwikkelaars zijn trots op hun code — en verkeerde spellingen kunnen gênant zijn.”

Tot slot heeft Visual Studio een nieuwe standaard Markdown editor. De editor verscheen in de tweede preview van 17.5, maar stond tot nu toe niet automatisch aan. De editor ondersteunt semantic colouring, voorbeeldvensters en de nieuwe spellingscontrole.