2min Devops

Met Windows 365 Switch snel wisselen tussen Windows 11 desktop en cloud PC

Met Windows 365 Switch snel wisselen tussen Windows 11 desktop en cloud PC

De laatste Windows 11 Insider Preview Build 23521 laat gebruikers makkelijk switchen tussen een lokale desktop- en een Windows 365 Cloud PC-omgeving. Daarnaast wordt vanaf nu aan gebruikers in de EU toestemming gevraagd voor het delen van data tussen bepaalde applicaties.

Microsoft brengt in zijn Dev Channel een nieuwe Windows 11 Insider Preview Build 23521 uit. In deze build is het mogelijk makkelijker tussen een lokale op Windows 11 gebaseerde desktopomgeving en een Windows 365 Cloud PC te wisselen. De functionaliteit Windows 365 Switch moet dit mogelijk maken. Ook Bèta Channel-deelnemers kunnen hiervan al gebruikmaken.

Windows Copilot altijd aan voor Microsoft Entra-gebruikers

Ook ondersteunt de laatste Insider Build voor het Dev Channel nieuwe opties voor Windows Copilot. Windows Insiders die nu inloggen en beheerd worden door Microsoft Entra (de nieuwe naam voor AAD) zien de generatieve AI-assistent nu standaard aanstaan.

Met een nieuwe functionaliteit in de taakbalk activeer je snel de zogenoemde ‘never combine-mode’. Ook is er nieuwe functionaliteit voor de Dynamic Lightning-instellingen. Dat is er onder andere voor het automatisch aan- en uitzetten van Windows Spotlight bij (toekomstige) OS-updates en het gebruik van de Microsoft Bing Search App voor Windows Search-opdrachten.

Toestemming voor data delen

Heel opmerkelijk is dat Microsoft met de Build Preview meer toegeeft aan de (privacy) eisen van de EU en de binnen de EER aangesloten landen. Eindgebruikers in de EER-regio moeten nu vaker toestemming geven voor het delen van data tussen Windows 11 en andere Microsoft-applicaties waarop zij zijn ingelogd. Deze toestemming wordt langzaam naar alle gebruikers uitgerold.

Wanneer gebruikers geen toestemming voor het delen van data geven, kan het voorkomen dat bepaalde functionaliteit in Windows niet beschikbaar is, geeft Microsoft aan.

Lees ook: Chat uit taakbalk Windows 11 wordt hernoemd naar Microsoft Teams-Free