2min

Microsoft heeft onlangs weer een Windows 11 Insider Preview Build, versie 22635.2915, in zijn Beta Channel uitgebracht. Deze build bevat weer veel nieuwe features en ook fixes.

De recente Windows 11 Insider Preview Build 22635.2915 (Beta Channel) update is de laatste van 2023 geeft de techgigant aan. In deze laatste preview-versie zijn zowel nieuwe functionaliteit, enkele aanpassingen als een aantal fixes doorgevoerd voor Beta Channel-gebruikers die deze hebben aangevinkt.

Nieuwe eigenschappen

Nieuwe eigenschappen zijn onder meer ondersteuning voor meerdere talen en custom commando’s voor spraaktoegang. Spraakcommando’s kunnen nu ook worden gegeven aan meerdere displays. Dit op basis van het alfabet of het NATO-alfabet.

Ook is het met zogenoemde ‘voice shortcuts’ nu mogelijk eigen spraakcommando’s aan te maken en is het ‘screen casten’ een Windows-scherm naar andere displays verbeterd.

Updates Windows 365

Gebruikers hebben nu ook betere mogelijkheden voor Windows 365 Boot. Dit moet de interoperabiliteit tussen door bedrijven verstrekte laptops en desktops met (Windows) Cloud-pc’s verbeteren, volgens Microsoft. Daarnaast komen er ook andere betere controle- en beheerfeatures voor Windows 365.

Hierop voortbordurend zijn er ook in de laatste Beta Channel-build van Windows 11 nieuwe mogelijkheden voor Windows 365 Switch doorgevoerd.

Aanpassingen en fixes

Nieuwe aanpassingen in Windows 11 Insider Preview Build 22635.2915 (Beta Channel) betreffen onder meer de uitfasering van Windows Speech Recognition (WSR), vriendelijkere Nearby Sharing-opties en aanpassingen aan Narrator.

Fixes die zijn doorgevoerd betreffen onder andere voor de Taskmanager, desktops in het algemeen en een update van Notepad.

De Windows 11 Insider Preview Build 22635.2915 (Beta Channel) is nu beschikbaar.

Lees ook: Windows 11 23H2-update leidt tot prestatieverlies, maar er is een oplossing