2min

GitHub heeft het eigen Certifications-programma nu algemeen toegankelijk gemaakt. Geinteresseerden kunnen zich nu aanmelden voor een viertal certificaties.

GitHub heeft onlangs zijn certificatieprogramma, dat eerder alleen voor partners en medewerkers van GitHub beschikbaar was, nu algemeen toegankelijk gemaakt.

Met deze certificaties zou iedereen die al met GitHub werkt de eigen cv een boost kunnen geven.

Vier certificatieprogramma’s

Specifiek biedt GitHub een viertal certificatieprogramma’s. Het Foundations-programma geeft nieuwe ‘studenten’ een introductie in het GitHub-platform, diens fundamentele concepten en producten.

Voorbeelden hiervan zijn repository-beheer, commits, branching, merging en projectmanagement. Ook wordt geleerd hoe men kan bijdragen aan open-sourceprojecten op GitHub.

Het GitHub Actions-programma biedt een introductie in GitHub-actions voor het automatiseren van softwareontwikkeling, zoals het bouwen van CD/CD pipelines, het beheren van GitHub-actions voor bedrijven en meer.

Het derde programma, GitHub Advanced Security (GHAS), richt zich exclusief op GitHub Enterprise. Daarbij legt men de nadruk op het beveiligen van code met geavanceerde security-features in iedere stap van de ontwikkelcyclus. Hieronder vallen onder andere het evalueren en configureren van geheime codescanning, codescanning met CodeQL, dependancy-beheer voor vooral private repositories.

Ten vierde is er het GitHub Administration-certificaat, voor alles dat nodig is voor het goed beheren van een gezonde, robuuste en veilige GitHub-omgeving.

Overige bijkomstigheden

Naast de trainingen krijgen deelnemers een handboek dat hen gedurende de cursus moet helpen om zich voor te bereiden op het afsluitende examen. Deelnemers krijgen na het afleggen van dit examen een zogenoemde Credly-badge en deelnemerscertificaat. Dit geldt als bewijs voor het behalen van de certificaties.

Deelnemen aan het Certifications-programma is wel wat prijzig, zo blijkt uit de FAQ-pagina. Een examen kost 200 dollar. Wie voor een herkansing gaat, krijgt daarbij geen korting.

Registratie

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op de registratiepagina. Op dit moment moet nog worden aangeven of iemand een medewerker of partner is, maar dat gaat binnenkort veranderen.

Externe geïnteresseerden kunnen zich via de registratiepagina al wel registeren op een wachtlijst.

Lees ook: GitHub Copilot Chat maakt AI-programmeerhulp nog behendiger