1 min

Microsoft heeft de nieuwe Windows 11 Insider Preview Build 26063 voor het Canary Channel uitgebracht.

Voor de Windows Insiders van het Canary Channel biedt de preview een interessante functie: de ondersteuning van de WiFi 7-standaard. Nieuwe functies die hiervoor zijn doorgevoerd, zijn onder andere Multi-Link Operation (ML), waardoor gebruikers meerdere frequentiebanden – in dit geval de 2,4 GHz, de 5 GHz en/of de 6 GHz – kunnen gebruiken.

Daarnaast biedt de 320 MHz ultra-wide bandbreedte in de 6 GHz-frequentie gebruikers een verdubbelde snelheid, waardoor de apparaten geschikt zijn voor toepassingen die een hoge bandbreedte vereisen, zoals AR- en VR-toepassingen.

Verder levert de 4096-QAM modulatietechnologie binnen de WiFi 7-standaard een hogere datatransmissiesnelheid. Dit moet de kwaliteit van streaming of online audio/videovergaderingen aanzienlijk verbeteren.

Tot slot biedt de nieuwe WiFi-standaard Windows 11-gebruikers multi-gigabitsnelheden. Deze snelheden liggen daarbij met een factor 4 hoger dan WiFi 6E en tot zes keer hoger dan WiFi 5.

Onderdeel Windows 24H2-release

Microsoft geeft aan dat de WiFi 7-feature een belangrijk onderdeel wordt van de grote Windows 11 24H2-update die later dit jaar beschikbaar komt. Natuurlijk moeten de apparaten wel voldoen aan de technische vereisten die aan de nieuwe WiFi-standaard worden gesteld.

Lees ook: Geen Windows 12 in 2024, maar Windows 11 24H2: dit zijn de belangrijkste features