De ontwikkelaar van Heavenly Sword, Ninja Theory, heeft laten weten dat de opbrengsten van het spel de kosten niet dekken. Mede-oprichter Tameem Antoniades van de ontwikkelstudio liet dat weten tegenover CVG.

In het gesprek met CVG over een nieuw spel genaamd ‘Enslaved’ liet Antoniades het volgende weten: "Heavenly Sword kwam behoorlijk vroeg uit op de PlayStation 3 en we hebben ongeveer 1,5 miljoen kopieën van het spel verkocht. Dat is nog steeds niet genoeg voor een onafhankelijke ontwikkelstudio om de kosten te dekken."

De verliezen die met Heavenly Sword zijn gemaakt waren een aanleiding om met de volgende titel ‘Enslaved’ multiplatform te gaan. "Het is gewoon zo dat zoveel mensen een Xbox 360 hebben. Ik bedoel, meer dan de helft van de markt is in handen van de Xbox 360. Waarom zou je jezelf beperkingen opleggen met één platform."

Gister werd bekend dat Ninja Theory ook met een nieuw spel bezig is. Er wordt echter vrij geheimzinnig over gedaan, wel is er gehint dat het niet gaat om een te downloaden spel of een spel voor een handheld. "We zijn net begonnen met de pre-productie van een nieuw geheim project. Het is een volledig project op grote schaal en het is nog steeds geheim, maar het wordt geweldig, uiteraard", aldus Tameem Antoniades.

Het andere project, genaamd ‘Enslaved’ zal voor de PlayStation 3 én Xbox 360 uitkomen. Een precieze releasedatum is nog niet bekend, maar het spel moet nog in 2010 uitkomen.