538 voor War Child barst op vrijdag 22 maart los. Een spannende dag, ook op het gebied van techniek. Gaat Office 365 het radiostation daadwerkelijk helpen meer voor elkaar te krijgen?

Het wordt een turbulente week. De radiostudio en haar medewerkers zijn acht dagen lang 24 uur per dag op pad. Alle divisies van het bedrijf worden het land door gestuurd, van Groningen tot Den Bosch. “We worden geacht onwijs flexibel te zijn,” aldus Jeroen van Doorn, regisseur van 538 voor War Child, een taak die hij samen met Jens Timmermans op zich neemt deze week. “Het vergt ook behoorlijk wat van de apparatuur en software die je gewend bent te gebruiken. Wij zijn hier als regisseurs behoorlijk afhankelijk van, dus het wordt voor ons wel even spannend hoe dat allemaal gaat.”

Jeroen van der Plank, IT-coördinator bij 538, weet zeker dat Office 365 goed van pas komt tijdens de actieweek. Volgens hem kunnen eindgebruikers als Jens en Jeroen sowieso hun voordeel doen met de Cloud service. “Iedereen heeft nu nog zijn eigen werkwijze om bestanden te delen. Dat wordt met Office 365 veel gemakkelijker.” Maar ook voor systeembeheerders zal er wat orde in de chaos geschept worden. “Er komt meer inzicht. Alles gebeurt op één platform. Zo kun je sneller ingrijpen als er iets fout gaat.”

Ook IT-manager Alexander Josiassen heeft vertrouwen in de samenwerking met Office 365. “De omgeving is ingericht en core-team rondom de actieweek gebruikt het onderling voor de communicatie en het delen van bestanden. Nu is het de vraag of het tijdens 538 voor War Child uiteindelijk door iedereen gebruikt gaat worden, want dat is natuurlijk de doelstelling.”

Alexander ziet namelijk veel voordelen in Office 365. “We hebben nogal wat BN’ers rondlopen die informatie delen met ons, die willen niet dat dat publiekelijk wordt. Neem Marco Borsato, de ambassadeur van War Child. Zijn gegevens, hoe en waar hij te bereiken is, is voor de regisseurs heel belangrijk. Die bestanden moeten onderling makkelijk deelbaar en goed beveiligd zijn. Hoe Office 365 dat geregeld heeft, is voor ons heel handig.” Niet alleen het delen van bestanden vindt hij een groot pluspunt. “Het is ook device-onafhankelijk. Mocht een producer in de auto zitten en alleen een iPhone bij de hand hebben, is het daar ook op te gebruiken. Dat maakt het heel breed inzetbaar voor ons.”

Wil jij de bevindingen van Alexander volgen? Vanaf 18 maart vind je op http://www.538voorwarchild.nl/actie/office365 een verscheidenheid aan blogs, video’s en foto’s.