538 voor War Child is afgelopen. Voor de medewerkers een intensieve week, ook omdat ze voor het eerst met Office 365 werkten. IT-expert Danny Burlage hielp bij de implementatie. Hoe vond hij het gaan? Lees het hier!

De actieweek 538 voor War Child is afgelopen. 538 en War Child kunnen met het opgehaalde geld 104.397 verlaten oorlogskinderen helpen. Voor de medewerkers was het een intensieve week, ook omdat ze voor het eerst met Office 365 werkten. IT-expert Danny Burlage hielp bij de implementatie van deze clouddienst. Hij kijkt terug.

538 werkte deze week voor het eerst met Office 365. Heeft het uitgepakt zoals je verwachtte?
“Het was wel spannend om te zien of het product daadwerkelijk gebruikt zou worden. De mate en snelheid waarmee men de technologie heeft geadopteerd, heeft mij verbaasd. Ik vind het geweldig om te zien dat verschillende medewerkers Office 365 ook echt inzetten voor hun dagelijkse werk. Gewoon omdat het hen hielp hun werk beter en gemakkelijker te doen.”

Op welke manier werd de clouddienst gebruikt?
“De combinatie van verschillende apparaten van HP, denk aan tablets, hybrids en touch-laptops, was goed. Iedereen koos een device dat aansloot bij zijn werkzaamheden. Neem bijvoorbeeld de technisch producer, hij gebruikte de tablet omdat hij continu onderweg was. De regisseurs pakten juist een laptop, omdat ze veel moesten typen.”

Bij welke situaties zag je dat de cloud goed van pas kwam?
“In verschillende scenario’s was Office 365 de perfecte oplossing voor 538. De samenwerking tussen de regisseurs. Het altijd en overal bij informatie kunnen voor de technisch producer. Onderlinge communicatie tussen de verschillende personen met Lync. Het gemak waarmee bestanden konden worden uitgewisseld met SkyDrive Pro.”

Was deze week een goede basis voor een mooi vervolg van Office 365 bij 538?
“Office 365 kan voor 538 zeker veel toegevoegde waarde bieden in de toekomst. 538 heeft net een nieuwe ICT infrastructuur aangelegd. We dienen dus goed te kijken dat we nu geen investeringen doen die recente innovatie weer om zeep helpt. Dat is dan ook wel het mooie van Office 365. Het werkt niet alleen in de cloud, maar ook bij hybride situaties zoals bij 538.”

Hoe heb jij deze week ervaren?
“De 538 voor War Child actieweek was briljant. Het is mooi om te zien hoe wij een klein beetje konden bijdragen aan een geweldig doel als War Child. Als onze technologie maar een klein beetje geholpen heeft meer te bereiken, ben ik tevreden.”

Meer weten over hoe Office 365 helpt? Bekijk hier alle blogs en video’s.